Aviz
12 May 2021

Instrucțiuni utilizare solicitanți


Pentru solicitarea unei cereri online este necesar să parcurgeți următorii pași:

1. Folosind butonul de Conectare din partea dreaptă sus, vă creați cont în platformă. De aici veți putea selecta tipul de cerere și completa și depune documentația solicitată.

2. Să copletați formularul accesând opțiunea din meniul vertical Formulare și să încărcați documentele solicitate din secțiunea Încarcă Documente. Pentru mai multe informații vă rugăm să consultați și lista de întrebări frecvente.

3. Să descărcați cererea de înscriere generată de platformă, să bifați documentele pe care le veți atașa la dosar în secțiunea Anexăm și apoi să o semnați/să obțineți toate semnăturile necesare tipului de act. Apoi reveniți în aplicație și încărcați formularul semnat împreună cu restul documentelor specifice tipului de cerere. Fiecare cerere va fi înregistrată cu un număr unic care va fi afișat în aplicație. Aplicația va transmite un e-mail de confirmare la adresa de mail a contului dumneavoastră.

4. Odată depus dosarul puteți verifica starea acestuia din zona Formulare depuse a secțiunii Formulare. În momentul în care vi se vor solicita clarificări, se va încărca factura pentru plata taxelor sau se va elibera actul veți fi notificați de către sistem.

5. Este necesar ca, în momentul în care ați fost notificați de solicitarea unei clarificări sau de necesitatea unei plăți să reveniți în aplicație și să încărcați documentele justificative solicitate (răspuns clarificări, dovadă plată factură). După încărcarea acestora vă rugăm să vă asigurați că ați apăsat butonul Răspuns completare/clarificare sau PLATĂ EFECTUATĂ din partea de jos pentru a transmite documentele.